Talent als motor voor resultaat

Verandering is van alle tijden. Als je onze tijd vergelijkt met 10 jaar terug, volgen veranderingen elkaar nu een stuk sneller op. Dat hebben we het afgelopen jaar duidelijk gezien. Door de komst van corona zijn de accenten van ons werk in een stroomversnelling gekomen. We hebben in een sneltreinvaart onze digitale skills moeten aanpassen. Door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zien we banen verdwijnen, en er ook andere voor in de plaats komen. Dit betekent dat wat een organisatie nodig heeft om succesvol te zijn, ook sneller verandert. Omdat het ontwikkelen en selecteren van mensen nu eenmaal tijd kost, mis je de boot, als je je daar niet proactief op voorbereidt. Zeker als het talent dat je nodig hebt, schaars is. Talentmanagement stelt een organisatie in staat wendbaar te reageren op snel veranderende omstandigheden.

 

Alles draait om leiderschap

Door goed talentmanagement stel je leiderschap centraal. Niet alleen leiderschap in management maar activeer je ook je medewerkers om zelf te regie te nemen en hun skills en talenten in te zetten om samen de organisatie ambitie te bereiken.

WAT LEVERT TALENTMANAGEMENT OP

Juist in deze tijd waarin bedrijven wendbaar moeten zijn om de coronacrisis te overleven is het noodzakelijk om met een kritische, maar open blik naar je organisatie te kijken. De scenario’s voor de toekomst weer eens op scherp te stellen. Goed Talentmanagement is daarbij de motor voor resultaat. Uit onderzoek blijkt dat organisaties met strategisch talentmanagement dubbel zoveel winst per medewerker boeken, 40% minder ongewenst verloop hebben en 30% meer betrokken personeel! (Bron: HFM talent index).

Download hier de infographic met daarin alle informatie over talentmanagement op een rij.

Dpo2 ontwikkeld maatwerkprogramma op het gebied van talentmanagement. Als klant profiteert u van onze ervaring in allerlei sectoren, nationaal en internationaal. In een hecht partnership ontwikkelden wij samen met de coaches van Cofect bv programma’s voor Leiderschapsontwikkeling, loopbaanbegeleiding, talentontwikkeling, outplacement, teambuilding en management coaching. Daarbij zetten we een breed scala aan instrumenten in zoals TMA, Management Drives, Profile Dynamics en Belbin. Onze programma’s zijn altijd custom-made en kunnen in company gegeven worden of op een van onze locaties.

Wil je meer weten over hoe wij talentmanagement aanpakken neem dan contact op met Hans Deelen, Business Unit Director Talent + Ontwikkeling via mail Hans.deelen@dpo2.nl

 

Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen waarin we je op de hoogte houden van alle actuele zaken rondom Personeel & Organisatie? Meldt je dan hier aan.

 

 

triangle-down