Preventivo gaat de samenwerking aan met NED Personeel

Nieuwsbericht

Preventivo is het label waarvoor dpo2 arbodienstverlening uitvoert. Samen met NED Personeel lanceert Preventivo vanaf 1 juli 2020 een nieuw concept op het gebied van arbodienstverlening: NED Personeel Arbo (powered by Preventivo).
Aanleiding voor het oprichten van de arbodienst is dat uit meerdere onderzoeken blijkt dat er grote behoefte is aan brede arbodienstverlening op het gebied van verzuimbeheersing, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en ziektepreventie. Om dat te realiseren, hebben NED Personeel en Preventivo hun handen ineengeslagen. John Elst van Ned Personeel: “Samenwerken zit in onze vezels, maar ook in die van Preventivo.” Mark Stam van Preventivo: “We versterken elkaar, voegen waarde toe en kunnen het zo goed doen voor zowel werknemer als werkgever. Met voldoende persoonlijke aandacht.”

NED Personeel zet de nieuwe arbodienst in voor de arbodienstverlening aan de eigen medewerkers. Daarnaast zijn de diensten van NED Personeel Arbo inzetbaar voor bedrijven in de regio Brabant die nog niet samenwerken met een vaste arbodienst of willen samenwerken met een arbodienst die dichter in de buurt zit.

Verzuimprotocol

Met iedere opdrachtgever voert NED Personeel Arbo eerst een intake om de verwachtingen en wensen goed in kaart te brengen. Waar nodig past NED Personeel Arbo vervolgens het verzuimprotocol aan of stelt een nieuw verzuimprotocol op. NED Personeel Arbo bekijkt met de werkgever het huidige beleid op het gebied van gezondheid en checkt of wettelijke verplichtingen zijn nageleefd. Ook wordt besproken welke acties nodig zijn om de vitaliteit in het bedrijf te verhogen. Op basis hiervan maakt NED Personeel Arbo samen met de werkgever een arboplan en voert dat uit.

Proactieve ondersteuning

Opdrachtgevers krijgen vervolgens toegang tot het gebruiksvriendelijke online portal ‘Verzuimsignaal’. Mark Stam: “Dit systeem helpt bij het proactief ondersteunen van werkgevers bij hun verzuimbegeleiding. Alle afspraken uit het verzuimprotocol en de wettelijke verplichtingen uit de Wet Poortwachter zijn geborgd in dit systeem. Als actie nodig is, krijgt de werkgever direct een signaal.”

Het team van Preventivo/dpo2 (verzuimregisseurs, registercasemanagers en bedrijfsartsen) helpt om de acties voor elkaar te krijgen en om een verzuimende medewerker zo adequaat en spoedig mogelijk terug in het reguliere proces te krijgen. De combinatie NED Personeel Arbo en Preventivo zorgt voor een arbodienstverlener die er echt werk van maakt.

Delen

Categorie

Thema's

triangle-down