Nieuwsbulletin mei 2021

Waarschuw op tijd voor het vervallen van vakantiedagen!

Werknemers nemen in coronatijd minder vakantiedagen op, maar let op: wettelijke vakantiedagen kunnen niet langer opgespaard worden. Volgens de wet vervallen de wettelijke vakantiedagen die zijn opgebouwd in 2020 in principe per 1 juli van dit jaar. In de cao of arbeidsovereenkomst kan zijn opgenomen dat ze later vervallen, maar als dit niet geregeld is, vervallen de wettelijke vakantiedagen over 2020 automatisch. Lees meer….


Mag je het vakantiegeld later uitbetalen?

Veel in het nieuws is de vraag of werkgevers het vakantiegeld later mogen uitbetalen aan hun medewerkers. Wettelijk ben je als werkgever verplicht om het vakantiegeld uiterlijk in juni uit te keren, maar veel werkgevers geven aan in de problemen te komen door de hoge loonkosten als vakantiegeld wordt uitgekeerd. In welke gevallen mag je later uitkeren, en welke afspraken kun je hierover maken met je medewerkers?  Lees meer…


Mogelijkheden voor (om)scholing zijn uitgebreid

Sinds dit jaar zijn mogelijkheden voor (om)scholing voor zowel medewerkers als voor ex-medewerkers uitgebreid. Zij kunnen van hun werkgever scholing krijgen die is vrijgesteld van loonheffing. De werkgever kan deze kosten dus onbelast aan de (ex)medewerkers vergoeden. Scholingskosten voor medewerkers waren al een gerichte vrijstelling voor werkgevers, maar sinds dit jaar is dit uitgebreid naar ex-medewerkers. Bij beëindiging van het dienstverband kan een werkgever nu eerder scholing stimuleren, wat aantrekkelijk voor een medewerker is bij onderhandelingen voor een vaststellingsovereenkomst. Lees hier meer over deze mogelijkheid.


Checklist thuiswerkplek

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Alhoewel veel werkgevers goed hebben meegedacht met hun medewerkers over de inrichting van de thuiswerkplek, werken veel medewerkers ook nog op een werkplek die niet voldoet aan de arbowetgeving. Maar ook als medewerkers wél de juiste benodigdheden hebben, maar deze niet op de juiste manier gebruiken, kan dit tot klachten leiden. Als de medewerker bovendien hierdoor uitvalt, lopen de kosten van het verzuim voor de werkgever ook op. Dpo2 heeft een handige uitleg opgesteld om veilig & gezond thuiswerken te stimuleren en uitleg over hoe je deze thuiswerkplek het beste kan inrichten. Download de checklist.


Talent als motor voor resultaat

Dpo2 heeft een leiderschapsprogramma ontwikkeld voor ervaren professionals met een nieuwe leidinggevende verantwoordelijkheid.

Herken je dit? In de groei en ontwikkeling van je bedrijf heb je een van jouw medewerkers met veel (inhoudelijke) toegevoegde waarde én potentieel, ook een leidinggevende verantwoordelijkheid gegeven. Je hebt er alle vertrouwen in dat deze medewerker de uitbreiding van zijn rol succesvol gaat invullen. Je merkt echter ook dat deze medewerker een interne sparringpartner en/of ervaringsdeskundige mist, die hem actief kan begeleiden in het vervullen van zijn nieuwe rol.

Met het leiderschapsprogramma vervult dpo2 deze behoefte. De kracht van het programma zit in de persoonlijke aanpak: het gaat over de vraagstukken van jouw bedrijf en de ontwikkelbehoefte van jouw medewerker. Dit wordt geborgd tijdens de intake die bij voorkeur plaatsvindt bij het bedrijf zelf. Daarnaast is het van meerwaarde dat je medewerker samen met andere ‘beginnend leidinggevenden’ aan de slag gaat. Dpo2 zal daarin een faciliterende rol spelen door middel van een dpo2 leiderschap community.

Ben je geinteresseerd? Lees hier meer over ons programma en hoe je je kan aanmelden. Wil je liever eerst vrijblijvend van gedachten wisselen over het programma, neem dan contact op met hans.deelen@dpo2.nl.


Webinar: De knikkers en het spel

Op 3 juni organiseren wij samen met Montae & Partners speciaal voor HR professionals, ondernemers en werkgevers het webinar ‘Sturen op organisatie ontwikkeling met het Pensioenakkoord: De knikkers en het spel’.
We laten zien hoe je met je ambitie als uitgangspunt helder krijgt waar je op in dient te zetten voor wat betreft de in- door- en uitstroom van personeel en hoe het nieuwe pensioenakkoord je hierbij kan helpen. Meld je hier aan voor dit gratis webinar.


Wil je ook onze nieuwsbrief in je mail ontvangen en op de hoogte gehouden worden van alle actuele zaken rondom Personeel & Organisatie? Meld je dan hier aan.


 

Delen

Categorie

Thema's

triangle-down