Nieuwsbulletin juli 2021

Wat verandert er per 1 juli op P+O regelgeving?

Over het algemeen zijn er twee momenten per jaar waarop er nieuwe wetgeving in werking treedt, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Ook dit jaar zijn er op 1 juli een aantal wetten en regelingen op het gebied van personeel en organisatie veranderd.  Zo zijn de regels voor het vaste urenaanbod voor oproepkrachten veranderd en is de vervaldag van vakantiedagen gewijzigd. Heb je contracten met oproepkrachten of afspraken rond de vakantiedagen in je personeelshandboek opgenomen? Zorg dan dat je niet vergeet om je personeelshandboek te actualiseren. Mocht je vragen hebben over een goed en up to date personeelshandboek, neem dan contact op met onze P+O regisseurs. Lees hier meer over de wijzigingen voor oproepkrachten en de vervaldagen van vakantiedagen


Vraag nu de Subsidie MKB Idee aan

Het versterken van de leercultuur in je organisatie vraagt om een goed plan. MKB ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor een project dat de leercultuur binnen de eigen onderneming versterkt. Wil je weten hoe je de subsidie aanvraagt en hoe je een goed idee voor jouw organisatie schrijft? Wij leggen het je uit.


Mag je gevaccineerde medewerkers verplichten naar kantoor te komen?

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, speelt bij werkgevers ook de vraag of zij volledig gevaccineerde medewerkers weer kunnen verplichten naar kantoor te komen. Op dit moment is dat antwoord negatief. Lees verder om op de hoogte te zijn van de geldende regels.


Wanneer mag je een vakantieaanvraag afwijzen?

De zomervakantie staat weer voor de deur, en nu steeds meer landen een gele kleurcode krijgen en steeds meer mensen ook gevaccineerd zijn, zullen de vakantieaanvragen van medewerkers ongetwijfeld aan het binnendruppelen zijn. Dit roept de vraag op wanneer een werkgever een vakantieaanvraag nu eigenlijk mag weigeren, maar ook hoe het zit met vakantie naar een geel of juist oranje kleurgebied. Wat kan je als werkgever doen om dit in goede banen te leiden? Lees het hier.


Duurzame inzetbaarheid loont

Duurzame inzetbaarheid is meer dan gratis sporten en een mandje fruit in de bedrijfskantine. Duurzame inzetbaarheid gaat om het inzetbaar houden van medewerkers op de lange termijn en ze vitaal en betrokken te houden gedurende hun hele loopbaan.
Wij; Cofect, Stip en dpo2 hebben onze expertise gebundeld in een samenwerkingsverband, waarin we verschillende programma’s bieden op het gebied van vitaliteit, verzuim preventie en duurzame inzetbaarheid.

De schijf van vijf
Met prikkelende, verdiepende workshops en actieve sessies, zetten we medewerkers aan tot actie en bewustwording. We geven ze praktische tools om gezond te werken en te leven. We zetten niet alleen in op de fysieke gezondheid maar ook mentale gezondheid  en welbevinden van je medewerkers. De schijf van 5 is geen quick fix, maar een inhoudelijk programma waarmee we invulling geven aan projecten op het gebied van bewegen, voeden, spelen, ontspannen en verbinden. Lees hier alles over het programma.

Wil je meer informatie over hoe ons duurzaam inzetbaarheidsprogramma De schijf van vijf? Neem dan contact op met suzan@cofect.nl

 

Wil je ook onze nieuwsbrief in je mail ontvangen en op de hoogte gehouden worden van alle actuele zaken rondom Personeel & Organisatie? Meld je dan hier aan.


 

Delen

Categorie

Thema's

triangle-down