Hoe ontwikkel ik mijn leidinggevenden?

De rol van leidinggevende is essentieel en lang niet altijd eenvoudig. Hoe zorg je ervoor dat de leidinggevenden in je bedrijf leiding kunnen geven in een veranderende omgeving, waarin andere factoren steeds belangrijker worden zoals bijvoorbeeld het werken met verschillende generaties en het hybride werken dat niet meer weg te denken is.

In een wereld waarin de medewerker steeds meer centraal komt te staan, is het hebben van coachende leidinggevenden die uw medewerkers optimaal ondersteunen van groot belang. Een goede leidinggevende kent in de 1e plaats zijn medewerkers. Heeft zorg voor ze, stelt duidelijke doelen, creëert samenwerking, daagt ze uit, laat ze zich ontwikkelen, geeft opbouwende feedback en waardeert ze. De stappen die wij zetten om tot een succesvol leiderschapstraject te komen zijn de volgenden:

 1. Vaststellen van het gewenste leiderschapsprofiel in kennis, vaardigheden en gedrag.
 2. Het leiderschapsprofiel is uitgangspunt voor de gewenste ontwikkeling van de leidinggevenden. Dit bepalen we gezamenlijk met behulp van een Talent Motivatie Analyse in en/of een 360 graden feedback traject aangevuld met diepte-interviews om de ontwikkelbehoefte en motivatie verder te verhelderen.
 3. Vervolgens ontvangt u van ons een voorstel voor een maatwerktraject. Leiderschapsontwikkeling is een continu proces, afgestemd op de strategie van de organisatie en daarmee geen eenmalige interventie.
  Elementen waaruit een traject kan bestaan zijn:
  • Teamsessies op thema’s als ‘ken jezelf’, gesprekstechnieken, feedback geven, heldere resultaat- en ontwikkelafspraken maken voor teams en individuen, slecht nieuws gesprekken;
  • Individuele coaching;
  • Intervisie sessies;
  • Agile werken met je team;
  • Hoe werken de verschillende generaties optimaal samen en wat hebben ze nodig;
  • Meten, bijstellen en opvolgen.