Loopt de WAB al op rolletjes?

Januari is een maand van hard werken aan goede voornemens. Dagelijks hoor je dat veel mensen druk zijn met ‘Dry January’ en ‘Blue Monday’. Maar ook voor organisaties is het in januari hard werken: de veranderingen die voortkomen uit de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) moeten op rolletjes gaan lopen en dat is een hele klus!

Hopelijk heeft er iemand hard gewerkt aan het voorkomen dat er teveel WW-premie betaald moet worden. Als er geen schriftelijke overeenkomsten zijn getekend voor de vaste dienstverbanden ga je namelijk meer WW premie betalen. En hopelijk heeft iemand hard gewerkt om te zorgen dat er op de loonstroken wordt vermeld om wat voor soort dienstverband het gaat. Ook dat is nodig om aan de juiste premieafdracht te komen.

Heeft er misschien al iemand gekeken of er collega’s zijn die eigenlijk toch al aan een vast contract toe zijn? Dat is dan meteen een financiële meevaller voor de organisatie, want dan geldt de lage WW-premie!

Nog meer hard werken? Jazeker! Goed idee om alle managers te informeren over de nieuwe ketenregeling. En dan gaat het in één moeite door om ze te vertellen dat oproepkrachten niet meer eeuwig oproepkrachten mogen blijven als ze zelf liever een vast aantal uren willen werken.
Hard werken? Soms heb je een medewerker die helemáál niet hard wil werken, zorgt voor veel drama op de werkvloer en daarbovenop maakt hij nog eens veel fouten. Ontslaan was voorheen niet gemakkelijk, maar met de nieuwe wet is een goede oplossing voor alle partijen een stukje dichterbij.

Wij zijn benieuwd of er in uw organisatie hard gewerkt is aan de uitvoering van de WAB? Nog hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op: wij werken graag hard met u mee!

In dit overzicht staan alle wijzigingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich mee brengt en wat het voor u als werkgever betekent nog een keer handig op een rij.

Delen

Categorie

Thema's

triangle-down